Роботодавців зобов’яжуть наймати працівників, старших за 45 років.

 

Усіх роботодавців, які використовують найману працю 8 і більше працівників, зобов’яжуть передбачати робочі місця для людей віком від 45 років, розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Радіо Свобода.

 

«Стосовно гарантій людям передпенсійного віку, в законі передбачили обов’язок для всіх роботодавців, які використовують найману працю чисельністю від 8 працівників і більше, передбачати місця для людей віком від 45 років», – повідомив міністр.

 

Андрій Рева додав, що механізми контролю за цим пропишуть, а право контролю передадуть Державній службі праці та органам, що здійснюють контроль за дотриманням законодавства про працю.

 

Щодо необхідного для виходу на пенсію у 60 років стажу, то, зі слів міністра, впродовж 3 років всі, хто не матимуть його, отримуватимуть спеціальну державну допомогу до того часу, поки їм почнуть виплачувати пенсію.

 

«Тобто всі, хто мають 15 і більше років страхового стажу, але не мають 25, звертатимуться в органи соціального захисту населення – і їм будуть призначати цю допомогу», – уточнив він.

 

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді передбачити підвищення страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року.

03.07.2017