Допомога від уряду: Зубко наказав за день визначитися, куди місто вивозитиме сміття.

 

На засіданні міжвідомчого оперативного штабу в ДСНС за головування віце-прем’єра-міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка обговорили ситуацію із львівським сміттям. На цій нараді посадовці озвучили подальші кроки щодо вирішення сміттєвої кризи у Львові, передає 5 канал.

 

Геннадій Зубко встановив місцевим чиновникам такі строки виконання завдань: один день на те, аби визначитися, куди і яке сміття вивозитимуть; і два тижні – аби очистити місто.

 

«До 23 червня розробити і надати для виконання Львівській міській раді графік вивезення твердих побутових відходів з міста Львова, накопичених на 463 контейнерних майданчиках. До 5 липня забезпечити виконання вивезення твердих побутових відходів. Львівській міській раді разом зі Львівською ОДА, у зв'язку з бездіяльністю довготривалий період функцій, які покладаються на місцеве самоврядування, розглянути питання щодо делегування функцій з організації та забезпечення утилізації сміття до Львівської ОДА», – зазначив Геннадій Зубко.

 

Він також запропонував представникам ОДА написати листа до Кабміну, аби їм виділили кошти на будівництво нового полігону. Також Геннадій Зубко доручив стежити за ситуацією в місті, аби не допустити поширення інфекційних захворювань.

 

Крім того, перший віце-прем'єр-міністр звернувся до представників органів місцевого самоврядування Львівської області та закликав їх сприяти розв’язанню проблеми та приймати сміття зі Львова.

 

Як повідомляв Z, сьогодні правоохоронці проводять обшуки та вилучення документів в офісі комунального перевізника сміття «Львівспецкомунтранс». З усіх полігонів області львівське сміття приймають лише на чотири і в обсязі менше 100 тонн на день. У Стрию активісти заблокували сміттєзвалище, а в Миколаєві міська влада заявила, що упорядкування полігону потребує трьох–чотирьох місяців – аж тоді він буде здатен приймати відходи зі Львова.

22.06.2017