Відбір офіцерів запасу завершено.

 

Міністр оборони Степан Полторак повідомив про завершення відбору офіцерів запасу на службу в Збройних силах.

 

Про це Полторак сказав перед початком засідання уряду, інформує прес-служба МОУ.

 

“У нас не було проблем з призовом офіцерів запасу. Набрано тисячу чоловік, відбір завершено”, – заявив міністр.

 

Степан Полторак заявив, що призов офіцерів запасу був доцільним іще від початку АТО. “Рівень підготовки офіцерів запасу є недостатнім, щоб залучати їх до ведення бойових дій. Їх треба – і ми так плануємо – спочатку призвати, потім відправити до навчальних центрів, де вони оновлять свої знання і практичні навики. І лише після цього вони поповнять підрозділи у військових частинах, які виконують завдання не в зоні проведення АТО”, – розповів міністр оборони.

 

Полторак додав, що в зону АТО поїдуть тільки ті офіцери, котрі підпишуть контракт і добровільно залишаться на службі.

 

"Це потрібне для того, щоб у нас був резерв, мобілізаційний резерв у тому числі. І така форма підготовки має проводитися в країні, яка дбає про свою безпеку", – пояснив міністр оборони.

 

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу 30 травня.

 

Згідно з наказом, строковій офіцерській службі підлягають особи віком до 43 років, які відбули повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче бакалавра і яким присвоєно первинне офіцерське звання.

 

Як заявляв заступник начальника генштабу Артур Артеменко, на службу викличуть "необхідну кількість", щоб укомплектувати первинні офіцерські посади.

 

Раніше була інформація, що призовуть 4 тисячі осіб.

 

21.06.2017