Міськрада викупить недобудований готель на Федорова за 40,5 млн грн.

 

Депутати Львівської міськради погодили купівлю недобудованого готелю на вул. Федорова, 23 і 28. За відповідне рішення сьогодні, 8 червня, під час засідання сесії проголосував 41 депутат, інформує Zaxid.net.

 

Згідно з ухвалою, ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» заплатить інвестиційній компанії «Заграва» 40,5 млн грн за купівлю 100% статутного капіталу ТзОВ «Львівські традиції».

 

«Ідеться про придбання об'єкта незавершеного будівництва, що розташований на вул. Федорова. Тобто у підсумку територіальна громада стане власником цього об'єкта», – пояснила керівник юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

 

Готель за цією адресою планували збудувати до Євро–2012, а суперечка щодо нього триває вже близько 10 років, відколи у 2007-му ТОВ «Українські інвестиційні системи» за 19 млн грн купило на аукціоні право оренди цієї ділянки. Майже одразу після цього низка єврейських організацій заявила про свої права на цю територію, намагаючись оскаржити в судах ухвалу ЛМР про продаж ділянки.

 

У жовтні 2014 року суд таки визнав цю ухвалу недійсною і через це «Українські інвестиційні системи» подали позов на Львівську міськраду з вимогою відшкодувати збитки через незбудований готель. У листопаді 2015 року Господарський суд міста Києва задовольнив вимогу «Українських інвестиційних систем» і зобов'язав ЛМР відшкодувати 71 млн грн. Втім, сторони уклали мирову угоду, якою і передбачений викуп ЛМР недобудованого готелю.

08.06.2017