Гройсман "доведе до тахікардії" міністрів, що гальмують виконання Угоди про асоціацію.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв "довести до тахікардії" міністрів, котрі не виконують завдань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

 

Про це голова уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, інформує УНІАН.

 

"Кожне міністерство має свої завдання для виконання. І я можу вам сказати абсолютно відверто: ви знаєте, я вас всіх дуже поважаю, ціную, допомагаю виконувати роботу, ви це знаєте. Але якщо пульс Угоди про асоціацію буде показувати, що хтось із вас і ваших міністерств не виконує завдань, то, в медичних термінах, я вас доводитиму до тахікардії", – сказав прем'єр.

 

На думку Гройсмана, завершення процесу ратифікації Угоди з ЄС "говорить тільки про те, що ми будемо рухати зміни швидше, якісніше". "Маємо забезпечити якісні перетворення", – закликав Гройсман.

 

На засіданні Кабміну віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеґрації України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна значною мірою відстає від графіка виконання Угоди про асоціацію з ЄС. "На жаль, ми бачимо, що, незважаючи на всі наші здобутки, ми багато в чому відстаємо від графіка виконання Угоди. І це відставання є досить значним", – констатувала представник уряду.

 

Вона нагадала, що торік Україна імплементувала у своє законодавство із запланованих 130 актів права ЄС всього 26. "Тут, очевидно, є складність роботи і уряду, і міністерств, і парламенту, і недосконалість наших бюрократичних процедур. Але я при цьому всьому хочу нагадати, що європейська інтеграція перестає бути сферою міжнародних відносин для України. Це насамперед внутрішні реформи у підпорядкованих кожному міністерстві сферах", – наголосила вона.

 

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що протягом трьох років функціонування Угоди з ЄС (в тимчасовому режимі застосування) наближення українського законодавства повною мірою в жодній сфері не відбулося.

 

Як повідомляє "Європейська правда", Володимир Гройсман запевнив, що Україна виконає всі зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію – "питання тільки в тому, наскільки ефективно і швидко".

 

"Питання персональної відповідальності міністра має надзвичайно важливе значення… Хто не впорався з євроінтеґрацією і виконанням плану у своїй компетенції – той слабак. Треба щоб кожен написав собі це у своєму кабінеті", – обурився прем'єр.

 

31.05.2017