Перемовини щодо Brexit розпочнуться 19 червня.

Цю дату визначив головний представник Європейської Унії на переговорах з Великою Британією Мішель Барньє.

 

                                                          Space Egg 

 

Як повідомляє британська газета The Guardian, на вказаний день заплановано першу офіційну консультацію про умови виходу Об’єднаного Королівства з ЄУ. Видання зазначає, що робоча група Європейської комісії з питання Brexit’у на чолі з Барньє поділилася запропонованої датою з ключовими фігурами в Брюсселі минулого тижня.

 

Перша зустріч Барньє з його британським колегою Девідом Девісом, найімовірніше, відбудеться в нещодавно відкритій будівлі в Брюсселі, де розташоване головне унійне приміщення для церемоніальних зустрічей. Через незвичайну архітектуру будинок одержав назву Space Egg (Космічне яйце). На його будівництво було витрачено понад 300 мільйонів євро.

 

29 квітня лідери Європейської Унії схвалили вказівки щодо ведення переговорів про Brexit. Загалом перемовини триватимуть близько 15-ти місяців.

 

Раніше повідомляли, що фінансові вимоги ЄУ до Великої Британії можуть зрости із заявлених раніше 60 мільярдів євро до 100 мільярдів. Міністр британський закордонних справ Борис Джонсон заявив, що країна має право вийти з Унії, не сплачуючи жодних компенсацій.

 

На початку травня британська прем'єрка Тереза ​​Мей звинуватила Брюссель у тиску на Лондон напередодні парламентських виборів, які відбудуться восьмого червня. 

20.05.2017