Підземелля львівської ратуші відкрили для всіх охочих на кілька днів.

 

У підземеллі львівської ратуші, що на площі Ринок, 1, створять Музей міста. У рамках міжнародного Дня музеїв, з 18-го до 20 травня, львів’ян запрошують оглянути приміщення, де буде розташований музей, і долучитися до процесу його створення, інформує Zaxid.net.

 

«Музей міста буде простором для тимчасових чи довготривалих виставок, запрошуватимемо кураторів, які пропонуватимуть свої ідеї для виставок, а найкращі будемо втілювати у цьому просторі. Загалом, це виставковий простір у форматі змінних виставок, що пов’язані з міською історією, культурою та концепції міста загалом», – розповіла Тетяна Бей, начальниця Музею міста ЛКП «Центр розвитку туризму Львова».

 

За її словами, над концепцією створення Музею міста працює близько десяти експертів і музейників, серед яких Зеновій Мазурик, віце-президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), засновник Музею ідей Олесь Дзиндра, начальниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, директорка Центру міської історії Софія Дяк.

 

Зробити у підземеллі ремонт і відкрити Музей міста планують уже до кінця року. На першому етапі мають запрацювати прблизно шість виставкових залів.

 

Організатори запрошують львів’ян взяти участь у створенні Музею міста та відвідати підземелля львівської ратуші, куди до цього часу не пускали відвідувачів. Зокрема, з 18-го до 20 травня із 17:00 до 20:00 всі охочі можуть відвідати приміщення музею, що на пл. Ринок, 1, та поспілкуватись із організаторами.

19.05.2017