Містян кличуть вшанувати роковини сталінської депортації кримських татар.

 

18 травня у Львові вшановуватимуть 73-тю річницю сталінської депортації кримськотатарського народу, що забрала життя майже половини корінного народу Криму, повідомив співзасновник ГО "КримSOS" Алім Алієв, передає Гал-Інфо.

 

У ці дні почнеться всесвітня акція зі збору підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова.

 

Кримськотатарська громада міста Львова розробила план подій та запрошує львів’ян, переселенців і гостей міста разом вшанувати пам'ять про цю трагічну сторінку в історії народу. Вхід на всі заходи буде вільним.

 

Заходи організовують Меджліс кримськотатарського народу, Всесвітній конгрес кримських татар, громадська організація "КримSOS", кримськотатарський культурний центр "Кримський дім у Львові", представництво Духовного управління мусульман Криму у Львові.

 

План заходів у Львові до 73-ї річниці депортації кримських татар із Криму.

 

17 травня

 

Проспект Свободи, майдан біля пам’ятника Т. Шевченка

20:30–22:00

Масова акція "Запали вогник у своєму серці".

Початок всесвітньої акції зі збору підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова

 

18 травня

 

Проспект Свободи, майдан біля пам’ятника Т. Шевченку

18:00–18:45

Траурний мітинг до 73-ї річниці депортації кримських татар

 

20 травня

 

Перша львівська медіатека (вул. Мулярська, 2А)

18:00–19:00

Показ фільму «Мустафа» про життєву історію лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. Вхід вільний.

 

Зараз у Львові живе близько двох тисяч кримських татар.

16.05.2017