США не «перезавантажуватимуть» відносин з Росією.

Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон в інтерв'ю телеканалу NBC.

 

 

«Вашингтон не намагається почати відносини з Росією з чистого аркуша. Такі терміни, як "перезавантаження", використовуються занадто часто. Не можна перезавантажити, не можна стерти минуле, не можна почати з чистого аркуша. Ми починаємо з того, що вже є», – запевнив Тіллерсон.

 

Таким чином американський держсекретар натякнув на візит своєї попередниці Гілларі Клінтон до Москви у березні 2009 року. Тоді американська гостя запропонувала Кремлю розпочати взаємини з чистого аркуша й подарувала символічну кнопку, на якій, щоправда, замість слова «перезагрузка» помилково було написано слово «перегрузка».

 

Тіллерсон зазначив, що є широкий перелік важливих питань, які потрібно вирішити в контексті відносин Вашингтона і Москви, в тому числі втручання Росії у вибори в США. «Я думаю, воно надійно задокументоване, природа цього втручання зрозуміла і тут, і в будь-якому іншому місці», – додав він.

 

Нагадаємо, 10 травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ході візиту до Вашингтона зустрівся спочатку з Тіллерсоном, а потім із президентом США Дональдом Трампом. Трамп і Лавров позитивно оцінили результати зустрічі у Вашингтоні. Багато хто сприйняв це як потепління у відносинах Білого дому й Кремля. У той же час Рекс Тіллерсон відкинув зняття санкцій США проти Росії до скасування кроків, які спричинили їхнє запровадження.

15.05.2017