Фестиваль єврейської культури триватиме 3 тижні.

 

15 травня у Львові розпочнеться фестиваль єврейської культури «LvivKlezFest», повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Цього дня у Львівському історичному музеї відкриють виставку «Раритети єврейської спадщини», де можна буде побачити предмети іудаїки із приватних колекцій та запасників львівських музеїв. В Італійському дворику з нагоди відкриття фестивалю відбудеться святковий концерт за участю Оркестру єврейської музики під керівництвом Лева Фельдмана з м. Чернівці.

 

У рамках фестивалю триватиме ще дві унікальні виставки: «Гебрейський світ» (з колекції Львівської національної галереї мистецтв) та фотовиставка «Євреї, які прославили Львів», що буде інстальована просто неба на "Просторі синагог", що на пл. Арсенальній, 5, і її зможуть оглянути усі, хто прогулюватиметься єврейським кварталом цими днями. Окрім того, на цій же площі 2 червня просто неба відбудеться Концерт-молитва, присвячений пам’яті євреїв Львова.

 

Ще чотири концерти відбудуться протягом фестивалю у Першому театрі для дітей та юнацтва – колишньому Єврейському театрі, та один – у Львівській національній музичній академії ім. Лисенка. Також на фестивалі для знавців та аматорів проведуть два музичних воркшопи та один танцювальний. Окрім того, шанувальникам театрального мистецтва буде цікавою вистава «Напередодні темряви» (за Бертольдом Брехтом) львівського аматорського театру «Дебют» (при ВЄБФ «Хесед-Ар’є»). А для малечі – дитяче свято «Цигеле-мигеле» у Парку культури з концертом, розвагами, майстер-класами та кулінарним шоу від кафе «Єрусалим».

 

Львів’ян та гостей міста чекають п'ять пішохідних екскурсій (українською та англійською), до яких зможуть долучитися всі охочі, хто хоче краще знати єврейську історію міста Лева.

 

Традиційним завершенням  Фестивалю «LvivKlezFest-2017» стане феєричний гала-концерт «Мазл Тов!», який триватиме 4 червня просто неба на пл. Ринок майже протягом цілого дня (13.00-22.00). Глядачі побачать костюмовану ходу, зможуть взяти участь у танцювальному майстер-класі, а також почути зірок клезмерської музики та співу, які  приїдуть до Львова з різних куточків України, Ізраїлю, США, Великобританії, Австрії, Німеччини, Нідерландів, Польщі, Словаччини, Росії.

 

Організатор IX Міжнародного фестивалю єврейської музики «LvivKlezFest-2017» – Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар’є».

 

З програмою фестивалю можна ознайомитись тут.

 

12.05.2017