Керівників поліції звільнили після побиття ветеранів АТО на акціях 9 травня.

 

Керівництво поліції Дніпровщини звільнили після побиття представників патріотичних та націоналістичних організацій і ветеранів АТО на акції, організованій проросійськими силами 9 травня у Дніпрі. Нагадаємо, силовики розігнали пікет противників "Бєссмєртного полка", а також не втручалися у побиття активістів "тітушками" (котрі координували свої дії з поліціянтами).

 

Про відставки правоохоронців повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook. Він також попросив пробачення за дії поліції у Дніпрі.

 

"Вранці підписано наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпровської області генерала Репешка; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила, відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки", – поінформував Аваков.

 

У міністерстві призначили службове розслідування для дальшого вивчення дій поліціянтів. У Дніпро скерували комісію на чолі з головою департаменту внутрішньої безпеки. Спеціальна група з Києва вивчатиме дії "цивільних осіб і їхніх координаторів".

 

"Вибачте. Сподіваюся, цей урок поліцією Дніпра буде засвоєний. Як, сподіваюсь, засвоять його і політики. Зробимо висновки – будемо сильніші", – прокоментував Аваков.

 

Між тим, генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що восьмеро "тітушків", котрі нападали на учасників протесту, затримано і їх притягнуть до карної відповідальності. Слідство працює над встановленням організаторів і фінансистів цих молодиків. Також прокуратура розслідує обставини "ганебної співпраці працівників Нацполіції з тітушками".

 

Луценко додав і свою приватну думку: мовляв, провокації стали можливими через те, що патріотичні рухи вирішили відмежуватися від відзначення 9 травня. "Прокремлівська, по суті, акція стала можливою через самоусунення патріотичних організацій та партій від святкування НАШОЇ ПЕРЕМОГИ", – зазначив політик.

 

Міський голова Дніпра Борис Філатов, реаґуючи на нотатку Луценка, зазначив, що генпрокурора "обманули". "Всі затримані, окрім одного, котрий побив депутата облради Влада Бородіна, вже звільнені. Станом на зараз (8:36 10 травня, – Z) в ізоляторі тимчасового утримання лише одна особа з числа тітушків", – прокоментував Філатов.

 

Юрій Луценко ж, відповідаючи на закид бургомістра, зазначив: "Борисе, в райвідділі фізично перебуває 12 "тітушків". Одному вже вручено підозру. Іншим це зроблять у відведені законом 72 години".

 

10.05.2017