Емманюель Макрон зміцнив свої позиції напередодні другого туру.

 

Цьому, зокрема, посприяли останні теледебати, на яких більшість глядачів визнала аргументи центриста Макрона переконливішими за доводи представниці ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен.

 

 

Після теледебатів між двома кандидатами в президенти Франції рейтинг Марін Ле Пен впав на 2,5%. Тепер за неї в другому турі президентських виборів готові віддати голоси лише 38,5% виборців. Про це свідчать дані опитування Ipsos-Sopra-Steria, опубліковані в п'ятницю, 5 травня. Водночас проголосувати за Емманюеля Макрона висловили бажання 61,5% французьких виборців.

 

Приблизно такі ж результати у другому турі прогнозують й інші французькі демоскопічні інституції. Так, соціологічний центр OpinionWay за результатами останнього опитування громадської думки дає Макронові 62% підтримки, Ле Пен – 38%. Аналогічні результати (62%:38%) прогнозує Elabe.

 

Соціологічна інституція IFOP-Fiducial, яка провела четвертого травня опитування громадської думки на замовлення часопису Paris Match, телеканалу CNews та радіо Sud, пророкує для Макрона 61%, а для Ле Пен – 39%, повідомило французьке видання Capital.

 

Нагадаємо, що другий тур, який остаточно визначить, хто на наступні п’ять років обійме посаду президента Франції, відбудеться у неділю, сьомого травня.

 

05.05.2017