Уряд запустив пілотний проект із працевлаштування малозабезпечених.

 

У Львівській області впроваджується пілотний проект зі залучення до роботи членів малозабезпечених сімей і вимушених мігрантів, інформує Львівський обласний центр зайнятості.

 

Проект діє в рамках реалізації Міністерством соціальної політики спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку програми «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» і передбачає додаткові можливості у сфері зайнятості для тих, хто отримує у відділах соціального захисту населення державну матеріальну допомогу.

 

Ключова ціль експерименту – вивести малозабезпечених і внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності та допомогти їм працевлаштуватися або започаткувати власну справу.

 

Аби донести інформацію до цільової аудиторії, посадовці Львівської обласної служби зайнятості разом із представниками управління соціального захисту населення й агропромислового комплексу ОДА організували низку зустрічей за круглим столом у Яворівському, Мостиському, Бродівському, Самбірському, Турківському, Сколівському, Старосамбірському та Миколаївському районах області.

 

Державна служба зайнятості працевлаштовує учасників пілотного проекту на нові робочі місця, зокрема, пропонуючи участь у громадських роботах і надаючи безвідсоткову фінансову допомогу на поворотній основі для організації підприємницької діяльності.

 

На реалізацію проекту в Державному бюджеті закладено 20 млн грн, тобто середній розмір допомоги для започаткування бізнесу на час проведення експерименту становитиме понад 60 тис. грн.

 

Також проект поширюється на Харківську і Полтавську області.

28.04.2017