Учора, 27 квітня, депутати Львівської міської ради внесли зміни до ухвали «Про затвердження Положення про громадський бюджет м. Львова», передає Дивись.Інфо.

 

Відтепер подавати проекти на конкурс до Львівської міськради можуть і мешканці Винників, Рудного та Брюховичів.

 

Для подачі малого проекту, згідно з ухвалою, до аплікаційної форми необхідно додати список з 25-ти мешканців, які підтримують ідею, великого – 50 підписів мешканців.

 

Також проекти, що стосуються установ, не можуть передбачити проведення поточних чи капітальних внутрішніх ремонтних робіт приміщень цих установ, крім випадків, коли ремонт є невід’ємним елементом проекту закупівлі обладнання і становить менше 50% кошторису.

 

Зі слів начальника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського, також затверджено більш жорсткі вимоги до експертної оцінки самих проектів. Це дасть змогу на етапі визначення уникнути непорозумінь у майбутньому під час реалізації. Окрім цього, авторам проектів більше не потрібно буде збирати паспортні дані людей, які підтримують конкретний проект, а тільки ПІБ, адресу та номер телефону.

 

Під час обговорення питання депутатським корпусом було запропоновано проводити контроль виконання громадського бюджету, зобов’язуючи виконавчі органи публікувати терміни виконання робіт та їх хід.

 

Проекти можна подавати з 15 серпня до 15 вересня 2017 року в центрах обслуговування мешканців та на інтернет-сторінці: gb.city-adm.lviv.ua

28.04.2017