Корабель ВМФ Росії затонув у Чорному морі.

Причиною затоплення стало зіткнення з судном, яке йшло під прапором Того і перевозило тварин.

 

 

Йдеться про дослідницьке судно «Лиман». Його зіткнення з кораблем Youzarsıf H сталося в південно-західній частині Чорного моря, за 40 кілометрів на північний захід від протоки Босфор. Внаслідок інциденту в «Лимана» був пошкоджений правий борт нижче ватерлінії.

 

Турецька інформаційна аґенція Anadolu повідомляє з посиланням на транспортну компанію GAC, що зіткнення відбулося в умовах поганої видимості.

 

Згідно з інформацією військових джерел в Анкарі, командування ВМС Туреччини скерувало в район інциденту один фрегат, два військові катери, один сторожовий катер, один патрульний катер, а також військовий гелікоптер. Окрім того, до рятувальної операції залучили чотири катери, літак і гелікоптер берегової охорони Туреччини.

 

Міністерство оборони Росії повідомило, що всі члени екіпажу безталанного корабля врятовані. За даними турецьких ЗМІ, загалом з судна були евакуйовані 78 російських моряків.

 

«Дослідницьке Судно “Лиман” Чорноморського флоту від отриманих пробоїн нижче ватерлінії затонуло. Всі члени екіпажу судна в повному складі живі, здорові й на даний час готуються до евакуації з турецького рятувального судна на російський корабель», – повідомили в російському військовому відомстві.

 

Раніше у ЗМІ з’являлися повідомлення, що нібито під час аварії російського судна 15 членів екіпажу зникли безвісти. У Міноборони Росії назвали ці повідомлення «черговою дезінформацією».

 

Судно «Лиман» Чорноморського флоту Росії у відкритих джерелах називається середнім розвідувальним кораблем проекту 861М – тобто модернізованим розвідувальним гідрографічним судном. «Лиман» був побудований на Північній верфі в польському Ґданську і спущений на воду 1970-го, а модернізований 1989 року. Кораблі цього класу оснащені радіопеленгаторами й системами звукопідводного зв'язку.

27.04.2017