Кубів: Уряд контролює проблему відпливу трудових кадрів у Європу.

 

Перший віце-прем'єр-міністр і міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів стверджує, що Кабінет Міністрів знає про проблему міґрації українців на тимчасові роботи до країн Європи та контролює її.

 

Про це Кубів заявив на засіданні парламентського комітету з економічної політики, інформує аґенція "Інтерфакс-Украна".

 

"Не секрет, що кілька мільйонів людей виїжджають на тимчасові роботи до Польщі, Словаччини і далі до європейських країн. Ми цю проблему знаємо, ми її контролюємо. І я пропоную, коли ми будемо готові щодо трудових ресурсів, спільно з нацкомітетом підтримки української промисловості провести розширене засідання щодо стратегії розвитку та формування кадрової політики і резерву кадрів", – зазначив віце-прем'єр.

 

Степан Кубів наголосив на потребі підвищення заробітної плати для їхнього утримання на роботі в Україні. "Хочу сказати важливу істину щодо кадрів: ми маємо платити більше, і те, що уряд підняв мінімальну заробітну плату до 3200 грн – а середня заробітна плата має балансуватися з ближніми країнами Центральної Європи – тоді ми зможемо утримати людей", – зазначив перший віце-прем'єр.

 

"Становище складне і критичне для нашої держави, особливо в період спрощеного "безвізу". Щодо кадрів – передусім слід спростити ведення бізнесу, пріоритетним має стати спрощення отримання дозволів на організацію бізнесу", – вважає Кубів.

 

13.04.2017