Гройсман доручив звільнити керівників шахт, що працюють із порушеннями.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову притягнути до кримінальної відповідальності винних у вибуху на шахті «Степова», а міністру енергетики і вугільної промисловості – звільнити керівників шахт, де виявлені порушення, інформує УНН.

 

«Я б просив Арсена Борисовича Авакова, будь ласка, дуже жорстко поставити це питання на контроль, щоби довели до логічного завершення і кожен поніс за це відповідальність. Міністра внутрішніх справ я прошу довести цю справу до логічного завершення, до притягнення до кримінальної відповідальності горе-керівників», – сказав Володимир Гройсман.

 

«Переконаний, що треба посилювати державний контроль у цій сфері. Але тут треба сказати про те, а кого ми тримаємо на роботі? Керівників державних шахт, управлінь, вони чим займаються кожного дня?» – додав Володимир Гройсман.

 

Він закликав міністра енергетики і вугільної промисловості терміново звільнити керівників шахт і управлінь, на яких були виявлені порушення.

 

«Проведіть, поставте нормальних людей туди. Подонки мені там не потрібні... Терпіти керівників, які не можуть дати раду собі і не можуть зрозуміти, що відбувається, я не буду, і це ваша персональна відповідальність. Позвільняти негайно їх всіх звідти», – заявив голова уряду.

12.04.2017