Лєшек Бальцерович складає повноваження стратеґічного радника.

 

Автор економічної "шокової терапії" Польщі Лєшек Бальцерович складає повноваження стратеґічного радника в Україні.

 

Про це він сказав у інтерв'ю виданню dziennik.pl.

 

"Це (складення повноважень, – Z) відповідає моїм початковим планам. Ми домовилися з Петром Порошенком, що буду співголовою групи стратеґічних радників для влади України. Обумовлював, що моя робота триватиме рік. Дію згідно з тим планом. Це не означає, що перестаю цікавитися Україною", – сказав Бальцерович.

 

Колишній міністр фінансів Польщі не шкодує, що прийняв пропозицію працювати в Україні. "Ніколи не жалів зі своєї заанґажованості там [в Україні]. Порівняння нинішнього становища і ситуації 2014 року показує, скільки Україна зробила і чого уникнула", – заявив Бальцерович.

 

Зі слів польського економіста, він вважав важливим укласти кінцевий пакет реформ в одному документі. "Такий пакет існує", – розповів пан радник.

 

Серед основних реформ він назвав зміни у публічних фінансах, перегляд сфери бюджетних видатків, реформу газового сектору, демонополізацію, очищення банківської системи, дереґуляцію. Водночас Бальцерович закликав Україну повернутися до приватизації.

 

Відповідаючи на питання, в який момент він відчув найбільше розчарування, пан Лєшек сказав: "Момент, коли я довідався, що мораторій на продаж землі продовжено на рік. То було несподівано".

 

07.04.2017