Україна відстає від графіка імплементації Угоди про асоціацію.

 

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеґрації України Іванна Климпуш-Цинцадзе обговорила з головою Представництва ЄС в Україні Г'ю Мінґареллі слабкі місця процесу адаптації законодавства України до законодавства ЄС, зокрема у сфері юридичних і законотворчих процедур, через які Україна відстає від графіка, встановленого угодою.

 

Про це повідомляє прес-служба уряду.

 

Сторони обмінялися ідеями щодо розв’язання проблеми і погодилися, що важливим є завершення розробки інструменту планування та моніторингу, налагодження роботи перекладачів законодавства ЄС і підсилення взаємодії між інституціями в цьому процесі.

 

Під час зустрічі експерти ЄС та BRDO представили своє дослідження "Імплементація Угоди про асоціацію: аналіз чинної законодавчої процедури в Україні, її недоліки та пропозиції щодо поліпшення".

 

З українського боку директор Урядового офісв з питань європейської та євроатлантичної інтеґрації Ольга Стефанішина представила проект нової системи планування, моніторингу й оцінки результативності виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншого боку, а також підхід щодо здійснення перекладів актів ЄС.

 

Наступна зустріч із залученням представників профільних міністерств запланована на травень цього року.

 

Також участь у зустрічі взяли міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, державний секретар Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко, співробітники Представництва ЄС в Україні, експерти з проектів Assocation4U, "Рада за Європу" та BRDO.

 

07.04.2017