Гонтарева передала президентові список кандидатур наступника.

 

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева передала президентові Петру Порошенку список кандидатур на посаду очільника НБУ.

 

Про це Гонтарева сказала в інтерв'ю аґенції "Укрінформ".

 

"Я ніколи не говорила, що працюватиму в центральному банку все життя. Я вважаю, що свою місію повністю виконала", – сказала голова НБУ.

 

Розмірковуючи про вимоги до претендента, Гонтарева сказала, що "незмінність обраного шляху – запорука успішності нашої країни та підтримки наших міжнародних партнерів".

 

"На цій позиції має працювати справжній професіонал, банкір, технократ, не політик. Таке моє бачення, я вже запропонувала кілька кандидатур свого наступника. Але вибір, безумовно, за президентом", – зауважила голова центробанку.

 

Гонтарева заявила, що виконала своє завдання на посаді голови НБУ. "По-перше, країна перейшла на гнучкий валютний курс і започаткувала нову монетарну політику інфляційного тарґетування. По-друге, ми очистили банківську систему від неплатоспроможних банків і посилили її стійкість на майбутнє. А також ми зробили повну трансформацію Національного банку в потужну модерну інституцію, перебудувавши всі процеси", – перелічила Гонтарева.

 

Банкір не стала розповідати про майбутнє своєї кар'єри. "Я візьму час на відпочинок і дуже хочу провести його з моєю родиною. Поки що навіть не хочу думати про нову роботу, а далі побачимо", – сказала Гонтарева.

 

Між тим, у понеділок заступниця голови фракції БПП Ірина Луценко заявила, що Гонтарева вже подала заяву на звільнення. Проте в Нацбанку цю інформацію спростували. "Наразі всі члени правління НБУ працюють за планом і мають щільний графік роботи", – повідомили в центробанку. У відомстві зауважили, що НБУ традиційно за місяць повідомляє про майбутні зміни у складі правління – наразі подібної процедури не було.

 

03.04.2017