У театрі Заньковецької запровадять е-квиток і проведуть міжнародний фестиваль.

 

Цього року Національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької відзначає сторіччя. З цієї нагоди на жовтень-листопад запланований міжнародний фестиваль, участь у якому візьмуть театри з України, Польщі, Литви та Білорусі, повідомив генеральний директор Національного театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк, пише ЗіК.

 

«Ми хочемо зробити гарний фестиваль, куди запросимо два національні київські театри, театр ім. Янки Купали (Білорусь), Литовський національний драматичний театр і Польський театр із Варшави. Вони всі з розумінням ставляться до того, у яких ми умовах. Станом на сьогодні не маємо жодної копійки на проведення заходу. Тому ми звернулися до відповідних міністрів всіх країн, щоби вони посприяли», – повідомив Андрій Мацяк.

 

Він уточнив, що попередив – театри повинні приїхати власним коштом, а організатори знайдуть гроші, щоб усіх розселити і нагодувати.

 

Андрій Мацяк додав, що до сторіччя театру Федір Стригун поставить нову версію «Марії Заньковецької», а Вадим Сікорський працює над спектаклем «Ревізор».

 

Окрім того, вже через місяць у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької запровадять електронний квиток.

 

«Нам дали 70 тис. грн на електронний квиток, який за місяць повністю введемо», – заявив він.

 

Директор-розпорядник театру Тарас Лисак, своєю чергою, повідомив, що для його впровадження купили термопринтер. На ньому друкуватимуть дату, час і назву вистави.

 

«Це не є надзвичайне ноу-хау. Вже багато закладів культури на таке перейшли. Ми вирішили це зробити перед сторіччям. На вході у театр стоятиме людина із сканером, щоб сканувати бланк, куплений у касі, або електронний квиток, котрий можна буде придбати через Інтернет. Також глядачі зможуть пройти, показавши QR-код на своєму смартфоні. Думаємо, так буде зручніше, і сподіваємося на збільшення кількості глядачів», – пояснив Тарас Лисак.

29.03.2017