АМКУ зобов’язав міськраду скасувати заборону на діяльність пересувних цирків.

 

Антимонопольний комітет зобов’язав виконавчий комітет Львівської міськради скасувати заборону на діяльність пересувних цирків у Львові. Відповідне рішення ухвалило львівське відділення АМКУ 17 лютого на задоволення скарги підприємства «Продюсерський центр “Гастролі в Україні”», – пише Zaxid.net.

 

«Внаслідок безпідставної заборони, встановленої виконкомом, суб’єкти господарювання, що здійснюють господарську діяльність у пересувних та інших мобільних цирках, не мають можливості провадити господарську діяльність, тобто обмежуються у вступі на ринок у місті Львові», – йдеться у рішенні колегії львівського відділення АМКУ.

 

Заборону на діяльність мобільних цирків у Львові виконком ЛМР ухвалив у липні 2016 року. Необхідність такого рішення пояснювали тим, що у мобільних цирках жорстоко поводяться із тваринами.

 

Однак АМКУ вказує, що органи місцевого самоврядування не мають повноважень забороняти діяльність цирків, адже вона не обмежується лише виставами з тваринами і передбачає також показ фокусів, пантомім та еквілібристику.

 

Тому, на думку АМКУ, виконком ЛМР порушив законодавство про захист економічної конкуренції – тож чиновників зобов’язали протягом місяця з дня отримання цього рішення скасувати заборону на діяльність пересувних цирків у Львові.

 

В АМКУ додали, що у жовтні 2016 року комітет вже надсилав Львівській міськраді рекомендації скасувати рішення виконкому, однак ЛМР їх відхилила.

21.03.2017