Глава УГКЦ висловив співчуття і молитовну близькість родинам загиблих учора гірників.

 

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив співчуття родинам загиблих учора, 2 березня, гірників шахти «Степова» на Львівщині. Він закликав усіх вірян молитвою допомогти родинам пережити біль втрати, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 

«Молюся в наміренні новопреставлених, щоб Господь був милосердним до них та оселив їх у місці, "де немає болю і печалі, а вічне і безконечне життя". Для вас усіх випрошую кріпості та допомоги Божої.

 

Вони спустилися в шахту для того, щоби своєю працею послужити нам усім. Вибух забрав їхні дорогоцінні життя. Вугілля, скроплене їхньою кров’ю, для нас є застереженням, а воднораз і закликом пам’ятати про цінність людського життя. Задля його збереження необхідно докладати всіх зусиль», – сказав Глава УГКЦ.

 

Блаженніший Святослав закликав усіх до молитви, адже, за його словами, «лише наша спільна молитва зможе зцілити біль, який сьогодні переживають не тільки рідні і близькі потерпілих, але і всі наші гірники».

 

Також співчуття висовив Митрополит РКЦ Мечислав Мокшицький.

 

«Кожна смерть людини на робочому місці, кожна втрата працівника болісна для підприємства, та набагато боліснішою для родини є раптова розлука з близькою і дорогою людиною.

 

Тому передусім висловлюю глибоке співчуття родинам вуглекопів, котрі загинули і зазнали травм внаслідок вибуху й обвалу породи в шахті №10 «Степова» у Прибужжі на Львівщині. Благаємо, щоби Милосердний Бог прийняв у свої обійми душі загиблих, відновив у силі скалічених. 

 

Через заступництво св. Варвари, покровительки гірників, довіряємо Всевишньому таку потрібну всьому суспільству небезпечну працю гірників», – ідеться у його листі-співутті.

 

Як повідомляв Z, вибух на шахті №10 «Степова» забрав життя 8 гірників, наймолодшому з яких було 18 років. Ще 20 перебувають на лікуванні в медзакладах з опіками обличчя, рук та дихальних шляхів.

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв виплатити родинам загиблих по 500 тис. грн компенсації.

 

Президент Петро Порошенко оголосив сьогодні в Україні жалобу.

03.03.2017