З послом Росії в США зустрічався і зять Дональда Трампа.

Про це в п'ятницю, третього березня, повідомила газета The New York Times з покликом на свої джерела в американських спецслужбах.

 

 

Зять чинного американського президента Джаред Кушнер виконує обов’язки старшого радника свого тестя. Газеті стало відомо, що він разом із колишнім радником з національної безпеки Майклом Флінном зустрічався з російським послом в США Сергієм Кисляком.

 

Зустріч відбулася в грудні минулого року в хмарочосі Trump Tower на Мангеттені. Вона тривала 20 хвилин. «Вони загалом обговорювали відносини і мали намір встановити канал комунікації», – цитує The New York Times представницю Білого дому Гоуп Гікс.

 

За інформацією USA Today, з послом РФ також зустрічалися ще два представники виборчого штабу Трампа – Джеффрі Ґордон і Картер Пейдж. Вони бачилися в рамках конференції Фонду спадщини в Клівленді у липні 2016 року. Ґордон вказав, що у нього з Кисляком була «неформальна розмова». Пейдж заявив, що жодних «змістовних обговорень» він із Кисляком не вів. У прес-службі Білого дому наголосили, що під час цих зустрічей не обговорювалося нічого істотного.

 

При цьому, як написав у своєму Twitter'і екс-посол США в Росії Майкл Макфол, Кисляк відвідував тільки Республіканську національну конвенцію. На аналогічному заході демократів його не було.

 

Раніше в центрі скандалу через зустрічі з російським послом опинилися радник Трампа з питань безпеки Майкл Флінн і генеральний прокурор США Джефф Сешнс. Флінн у підсумку був змушений подати до демісії. А Джефф Сешнс взяв самовідвід щодо розслідувань, пов'язаних із можливими контактами передвиборного штабу Трампа з Росією.

03.03.2017