Дональд Трамп має намір стрімко підвищити військовий бюджет США.

Про це він заявив у середу, першого березня, під час свого першого виступу перед обома палатами американського Конгресу.

 

 

«Щоби гарантувати безпеку нашої країни, ми повинні надати нашим військовикам інструменти, яких вони потребують, для запобігання війні та – якщо вони будуть змушені воювати – для перемоги», – процитувало слова американського президента видання The Washington Post.

 

Не деталізуючи плани в сфері бюджетної політики, глава Білого дому вказав, що він проситиме Конгрес про найвище збільшення витрат на оборону за всю історію США. Йдеться про додаткові 54 мільярди доларів. Щоби знайти ці кошти, планують скоротити витрати інших відомств, зокрема екології та МЗС.

 

Дональд Трамп пообіцяв, що США і далі повністю підтримуватимуть НАТО. «Ми повинні бути активними учасниками світової політики і ми підтримуємо НАТО. Але наші партнери повинні виконувати свої фінансові зобов'язання. І я хочу сказати, що гроші пішли», – повідомив Трамп конгресменам.

 

Трамп пообіцяв провести історичну податкову реформу, над розробкою якої працює його команда з економічних питань. Зміни передбачають зниження податків для підприємців і надання податкових пільг для середнього класу. Президент США повторив свою обіцянку скоротити число безробітних у країні, вказавши, що багато компаній готові вкладати мільярди доларів в американську економіку, створюючи десятки тисяч робочих місць.

 

Глава Білого дому попросив Конгрес про підтримку його плану з інвестування трильйона доларів у інфраструктурні проекти. «США витратили майже шість трильйонів доларів на Близькому Сході, а в цей час інфраструктура у нас вдома руйнується. За шість трильйонів ми могли б двічі перебудувати всю нашу країну – а може, й тричі. Щоби розпочати загальнонаціональну перебудову, я попрошу Конгрес схвалити законопроекти з інвестування одного трильйона доларів в інфраструктуру Сполучених Штатів. Фінансувати ці проекти будуть і громадський, і приватний капітал, створюючи таким чином мільйони нових робочих місць», – пообіцяв Трамп.

01.03.2017