ФБР відмовилося спростовувати дані про контакти команди Трампа з Росією.

Таким чином Бюро відповіло на недавнє прохання Білого дому публічно спростувати відповідні повідомлення в ЗМІ, які покликаються на дані американських спецслужб.

 

 

Як повідомив телеканал CNN із покликом на обізнані джерела, глава апарату Білого дому Райнс Прібус звернувся спершу до заступника директора ФБР Ендрю МакКейба, а потім і до керівника Бюро Джеймса Комі. Однак Комі відмовився виступити перед журналістами, заявивши, що розслідування можливих контактів ще триває.

 

CNN подало запит до Білого дому, намагаючись з’ясувати: чи згадане прохання від президентської адміністрації не було порушенням процедури, яка обмежує ймовірний контакт представників команди Дональда Трампа з ФБР на період розслідування. У відповідь на запит телеканалу прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив: «Ми не намагалися змінити історію. Ми попросили їх розповісти правду».

 

Інформація про те, що члени виборчого штабу Трампа зв'язувалися з високопоставленими співробітниками російських спецслужб, з'явилася в газеті The New York Times і на телеканалі CNN 14 лютого. ЗМІ з покликом на чотирьох американських чиновників повідомляли, що ці контакти були зафіксовані приблизно в той же час, коли стали з'являтися повідомлення про те, що за гакерськими атаками на сервери Демократичної партії стоїть Кремль. 

24.02.2017