Конкурсна комісія обрала нових держсекретарів.

 

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Ганну Онищенко державним секретарем Міністерства юстиції, а Віктора Іванкевича державним секретарем Міністерства соціальної політики.

 

Таке рішення комісія ухвалила в середу, інформує аґенція "Українські новини".

 

Наразі Онищенко є заступником міністра – керівником апарата Мін'юсту, а Іванкевич працює заступником міністра – керівником апарату Мінсоцполітики.

 

Також конкурсна мала би обрати резервного кандидата, який протягом року зберігав би право на посаду, якщо Онищенко відмовиться від посади або трапиться форс-мажор, проте інший фіналіст конкурсу, заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Павло Мороз, не набрав мінімально необхідну кількість балів. Та сама колізія виникла і з резервним кандидатом у Мінсоцполітики. Сам Іванкевич набрав лише 9,9 бала з 20 – тож комісія має намір рекомендувати Уряду призначити його на іспитовий термін.

 

Натомість державним секретарем Міністерства охорони здоров'я обрали Наталю Шолойко, якра є заступником директора з реєстрації фармаконагляду ДП "Державний експертний центр". Шолойко набрала 11,74 бала – комісія має намір рекомендувати Кабміну призначити її держсекретарем з іспитовим терміном.

 

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook, що категорично не погоджується з результатами конкурсу і бачить системні прорахунки у процедурі проведення конкурсу, "яка є не досконалою та потребує ретельного доопрацювання".

 

"Згідно з даними моніторингової місії #ДоброЧесно, особа, яку сьогодні обрали на держсекретаря МОЗ, не може займати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім'я фіґурує у корупційних схемах. Ми не можемо працювати в одній команді з людьми, які скомпроментовані або корумповані. Ми безкомпромісні, бо йдеться про держсекретаря МОЗ – міністерства, від якого залежить здоров'я кожного українця", – заявила Супрун.

 

Незгоду з результатами конкурсу на держсекретарів висловив і міністр енергетики Ігор Насалик. "Питання проведення конкурсу та, власне, процедури відбору кандидатів у держсекретарі постійно обговорюється на рівні Кабінету Міністрів. І я знаю, що є чимало зауважень щодо того, як проходить відбір кандидатів – як у представників міністерств, так і у профільних громадських організацій", – сказав Насалик, згідно з повідомленням Міненерго (15 листопада 2016 року Комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала державним секретарем Міністерства енергетики Максима Немчинова – комерційного директора ТОВ ВКФ "Алмакс").

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян взагалі готовий піти у відставку, якщо Кабінет Міністрів підтвердить-таки вибір конкурсної комісії. "Будь ласка, можна спокійно обрати нового міністра, якому буде комфортно працювати із цим держсекретарем. Я розумію чітко, що результат моєї роботи буде в такому випадку нульовим, і не хочу йти на власну компрометацію, щоб мене потім звинуватили в тому, в чому я не винен", – сказав Омелян в інтерв'ю виданню "Главком".

 

Експерт ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" Микола Виговський сказав у коментарі "Українській правді", що наразі завершилися вже 10 з 18 конкурсів на посади держсекретарів.

 

Зокрема, 6 грудня конкурсна комісія обрала держсекретарем Міністерства закордонних справ Андрія Зайця, держсекретарем Міністерства оборони – Олександра Дубляна, держсекретарем Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб – Сергія Злакомана.

 

08.12.2016