Україна та Європейський Союз підписали угоди, котрі передбачають посилення співпраці у питаннях боротьби з корупцією, а також в енергетичній сфері.

 

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

 

Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства між Україною та ЄС спільно з Європейським співтовариством з атомної енергії підписали міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик та віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович.

 

Віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе та комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганесс Ган підписали угоду про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні". Документ базується на результатах імплементації Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, виконання контракту для України з розбудови держави, проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції", імплементації програми рамкового співробітництва між ЄС та Радою Європи для держав "Східного партнерства" на 2014–2017 роки, а також діяльності Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки.

 

У церемонії підписання брали участь президент України Петро Порошенко, президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер.

 

24.11.2016