Папа дозволив священикам прощати гріх аборту.

 

Папа Римський Франциск дозволив усім священикам прощати гріх аборту.

 

Про це йдеться у апостольському листі, котрий Папа підписав після урочистостей з нагоди завершення Року Милосердя, повідомляє "Радіо Ватикану".

 

Так, Франциск звернувся з закликом до священиків "з великою дбайливістю готуватися до служіння сповіді", закликаючи їх бути свідками Божої ніжності, привітними для всіх, далекоглядними й готовими супроводжувати вірних на дорозі покаяння, великодушними у роздаванні Божого прощення.

 

"Свята Тайна примирення потребує наново віднайти своє центральне місце в християнському житті", – пише він у листі.

 

"Силою цієї вимоги, аби не було жодних перешкод між проханням про примирення та Божим прощенням, відтепер і надалі надаю всім священикам, силою їхнього служіння, юрисдикцію давати розрішення тим, які скоїли гріх аборту", – зазначив Папа.

 

Можливість "правосильно й законно отримувати розрішення" пролонґована без часових обмежень аж до подальших розпоряджень. До неділі цей дозвіл діяв лише на час Року Милосердя.

 

Як повідомляє польська аґенція PAP, Папа Франциск наголосив: "Хочу щонайсильніше підкреслити, що аборт є важким гріхом, адже покладай край невинному життю. Водночас з тією ж силою можу ствердити, що нема жодного гріху, котрий не могло би вгорнути і знищити Боже милосердя, коли знаходить серце засмучене, котре просить про поєднання з Отцем. Отож нехай кожен священик стане провідником, підтримкою і втіхою, сприяючи каяннику на тому шляху спеціального поєднання".

 

21.11.2016