Активісти протестують проти нового очільника поліції.

 

Черкаські активісти у п'ятницю ввечері провели протест під будівлею обласної поліції з вимогою не допустити призначення начальником ГУ НПУ Черкащини Валерія Лютого.

 

У своєму зверненні на ім'я міністра внутрішніх справ Арсена Авакова активісти зазначають, що "ця особа була радником одіозного мера Харкова Геннадія Кернеса, на виборах в Кривому Розі сприяла фальсифікаціям на користь представника "Опоблоку" Юрія Вілкула, а якихось успіхів у боротьбі зі злочинністю громада Кривого Рогу не бачить". Автори звернення звернули увагу, що за результатами атестації Лютий був рекомендований на пониження через низькі бали на тестуванні.

 

Кістяк протесту складають "Автомайдан-Черкаси", "Азов-Черкаси", "Правий сектор", "Ультрас-Черкаси", ВО "Свобода" та інші.

 

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе сказала у коментарі DT.UA, що відреагує на ситуацію з призначенням нового оліцейського керівника. "Ми будемо радитися з усіма, в тому числі, з громадськістю. І приймемо рішення", – сказала Деканоїдзе.

 

Валерій Лютий працює в органах внутрішніх справ із 1985 року. У різний час він обіймав посади начальника ДАІ Харкова і Харківщини, заступника начальника ГУ МВС області. У 2010 Лютий році пішов із МВС на пенсію, а в 2013 – став радником харківського бурмистра Геннадія Кернеса з питань транспорту.

 

У вересні 2015 року Лютий очолив поліцію Кривого Рогу. Під час виборів мера міста народний депутат Єгор Соболєв заявляв, що начальник поліції Лютий побив його помічника.

 

04.11.2016