Комунальне підприємство дочекалось ліцензії на утилізацію ртутних ламп.

 

Міністерство екології та природних ресурсів України видало ДП «Боднарівка» Львівського комунального підприємства «Зелений Львів» ліцензію на право здійснення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Ліцензія дозволяє збирати, зберігати, обробляти та утилізувати відпрацьовані компактні енергозберігаючі люмінесцентні лампи; відпрацьовані трубчасті люмінесцентні лампи; непридатні ртутні термометри.

 

«ДП «Боднарівка» запрошує до співпраці суб’єктів господарювання та пропонує свої послуги з утилізації зазначених вище відходів. Додаткову інформацію можна отримати, звернувшись до головного спеціаліста відділу екології управління екології та благоустрою ЛМР Палюх Тетяни Борисівни за телефоном: 297-59-82.

 

Із питань укладання угод необхідно звертатись безпосередньо до ДП «Боднарівка» за адресою:  м. Львів, вул. Окружна, 56 (тел. 238-40-46)», – ідеться в повідомленні.

 

Минулого року у Львові за ґрантові кошти ЄС закупили та влаштували лінію із переробки відходів, що містять ртуть, виробництва шведської компанії «МRT». Система обладнана за європейським зразком і є першою та єдиною такою на території України. Потужність лінії – 200 кг/год, тобто близько 500 трубчастих або 800 компактних люмінесцентних ламп за годину. Це дозволяє практично повністю забезпечити відповідними послугами всю Західну Україну.

04.11.2016