Полторак і Муженко доповіли Порошенку про завершення демобілізації.

 

Президент України Петро Порошенко прийняв доповідь міністра оборони України Степана Полторака та начальника генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка про завершення процесу звільнення в запас військовослужбовців в рамках шостої хвилі демобілізації.

 

Начальник генштабу розповів, що процес демобілізації повністю завершено, за винятком тих військовиків, котрі проходять лікування або щодо яких проводиться службове розслідування, інформує прес-служба АП.

 

"Як президент і верховний головнокомандувач можу доповісти українському народові, що відсьогодні жодного мобілізованого на фронті, в зоні АТО немає. І Збройні сили України повністю мають бути забезпечені добровольцями, воїнами-контрактниками, добре підготовленими, вмотивованими, навченими і забезпеченими", – сказав Порошенко.

 

За словами Віктора Муженка, загальне число контрактників, котрі пішли на службу у 2014-2016 роках, складає 90 тис. осіб.

 

Цього року на контрактній службі – 60 тис. військовиків. Серед них 12% – це солдати, що спочатку пройшли службу в армії у рамках мобілізації, а відтак залишились служити за контрактом.

 

03.11.2016