Мешканці висловились проти будівництва церкви.

 

30 жовтня у Калуші провели місцеве консультативне опитування серед мешканців будинків №№ 1, 7, 9, 15 по вулиці Січових Стрільців та будинків №№ 7, 11 по вулиці Пушкіна з питанням: «Чи вважаєте ви доцільним будівництво церкви Царя Христа релігійної громади УГКЦ в районі вулиць Пушкіна та С. Стрільців?». Про це повідомляє прес-служба Калуської міської ради.

 

До списків громадян України – мешканців вказаних  будинків, які мають право брати участь в опитуванні, включено 985 людей, опитувальні листи отримали 285 з них.

 

205 мешканців вважають недоцільним будівництво церкви у вказаному мікрорайоні, а 78 висловились «за» храм, 2 опитувальні листи визнані недійсними.

 

Як повідомляв Z, у Калуші протягом майже усього ркоу точиться суперечка між мешканцями, чстина з яких виступає за будівництво церкви на вул. Січових Стрільців, а частина – вважає територію, на якій хочуть зводити храм, дитячим майданчиком, який треба облаштувати. Міська рада землю під будівництво ще не виділяла і захисники дитячого майданчика сподіваються, що вірянам запропонують альтернативу.

01.11.2016