Податківці підозрюють фірму, причетну до нардепа Шевченка, у крадіжці на ремонті дороги Мукачево-Львів.

 

Слідче управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області підозрює ТОВ «ПБС» у завищенні вартості ремонту автодороги Н-09 Мукачеве-Львів, про що йдеться у шістнадцяти ухвалах суду, інформує Бліц-Інфо.

 

Всі ухвали стосувалися витребування документів у справі, що тягнеться ще з минулого року. Останні шість датовані 18 жовтня 2016 року.

 

За даними слідчих ДФС, службові особи фірми «ПБС» завищили ціни будівельних матеріалів, використаних на ремонт дороги державного значення. Так, «ПБС» придбало у ТОВ «Дріада Ріал Істейт» дорожній бітум, який остання у свою чергу закупила у виробників за значно нижчими цінами. 

 

Окрім того, слідчий звертався з клопотанням до суду аби отримати дозвіл для перевірку 16 банківських рахунків, які використовувались у господарській діяльності «ПБС». Він аргументував це тим, що «службові особи ТОВ «ПБС» упродовж 2015-2016 років, будучи переможцем тендерних закупівель щодо виконання робіт по ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення на території Івано-Франківської області заволоділи державними коштами в сумі 25 млн. грн., 14 млн. грн. з яких легалізували (відмили) шляхом придбання будівельної техніки та інших товарно-матеріальних цінностей, які використовували у господарській діяльності товариства».

 

Суд клопотання слідчих задовільнив.

 

Фірму «ПБС» контролює нардеп від Івано-Франківської області Олександр Шевченко. Раніше він був директором фірми «Скорзонера», якій належить курорт «Буковель» у Карпатах.

31.10.2016