16 вересня на території Яворівського полігону трагічно загинули два військовослужбовці, повідомили у прес-службі прокуратури Західного регіону.

 

Одна трагедія, як повідомляв Z, сталась увечері під час нічних навчань. Тоді під час виконання стрільб з БМП у русі командир бойової машини, який виконував вправу, втратив орієнтир та здійснив постріл з гармати в сторону іншого БМП. Внаслідок пробиття броні башти останнього сержант другої машини отримав поранення в шию, від яких помер дорогою до шпиталю.

 

Того ж дня, але раніше, о 17.50 год., на території військового містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки під час несення служби у добовому наряді з охорони складів ракетно-артилерійського озброєння військової частини, військовик-контрактник порушив правила поводження зі зброєю – автоматом АК-74. У результаті цього отримав вогнепальне поранення в область підборіддя. Від отриманих травм солдат помер на місці.

 

За вказаними фактами військова прокуратура Львівського гарнізону розпочала кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України.

 

Керівник Регіонального медіа-центру МОУ Олександр Поронюк повідомив, що родина загиблого під час нічних стрільб сержанта, якого вже поховали на Личаківському кладовищі, отримає компенсацію від держави, інформує Гал-Інфо.

20.09.2016