Нацбанк дозволив купувати валюту без паспортів.

 

Національний банк України з 10 серпня дозволив фізичним особам купівлю-продаж валюти до 150 тис. грн. без пред'явлення паспортів.

 

Про це йдеться у постанові правління НБУ № 364 від 2 серпня 2016 року "Про внесення змін до інструкції про порядок організації та здійснення валютообмінних операцій на території України", інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Дотепер фізичні особи при купівлі, продажу або конвертації іноземної валюти на будь-яку суму мали надати документ, що посвідчує особу та їхню резидентність. У Нацбанку констатували, що тривалий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. Так, у січні-липні чиста купівля банками валюти у населення досягла $1,9 млрд.

 

"Враховуючи стабілізацію ситуації на валютному ринку правління Національного банку вважає можливим лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами", – йдеться в повідомленні.

 

Вимога надання документів при здійсненні операцій на суму понад 150 тис. грн. залишилось відповідно до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

 

03.08.2016