Місто отримало новий логотип.

 

У Коломиї відбулось засідання оргкомітету з визначення логотипу міста, що одноголосно визначив переможцем роботу викладача англійської мови Володимира Граціанського, передає Фіртка. 

 

Головою конкурсного журі був розробник логотипу Львова та викладач кафедри графічного дизайну ЛНАМ Юрій Крукевич. Він зазначив, що вірить у те, що обраний логотип буде успішно популяризувати прикарпатське місто не тільки в Україні, але й за кордоном.

 

Автор логотипу Володимир Граціанський також показав, як виглядатимуть футболки, канцтовари та сітілайти з логотипом міста.

 

Логотип складається з трьох базових компонентів: зірки (інші назви: Алатир, ружа), яка є архаїчним духовним символом та центральним елементом коломийської Писанки, кола (старовинного символу-синоніму міста) та восьми секторів-стрілок. 

 

«Будова логотипу наслідує популярну у коломиян розшифровку назви рідного міста: Коло Ми Я, оскільки окремий сегмент-стрілка (Я) в єднанні з подібними до себе (Ми) формує Коло, як фігуру, що символізує рух, розвиток та є синонімічною єднанню групи людей. Ідею єднання підсилюють лаконічний слоган та короткі відрізки-дуги, що наче «прошивають» елементи логотипу по колу.

 

Ще одне єднання, яке символізує логотип Коломиї – це зв’язок минулого та сучасного, адже два архаїчних символи (коло та зірка) утворюються стрілками, які виконані у сучасному, оригінальному та дещо грайливому дизайні. Три кольори логотипу - вишневий, оранжевий, жовтий – є кольорами коломийської Писанки, архаїчного символу, а відповідно вектором у минуле міста.

 

Четвертий колір – зелений – є символом нового, альтернативного, зростаючого. Логотип можна сприймати з позицій гостей міста, або його мешканців. З точки зору гостей, стрілки є натяком на магнетизм міста для туристів, закликом відвідати писанкову Коломию.

 

В той самий час, місцеві мешканці можуть трактувати логотип, як символ єдності, коли спільна робота, прагнення, чи наміри різних людей (різнокольорові стрілки) можуть створити щось прекрасне, духовне, величне (зірка всередині фігури) та спільними зусиллями обертати колесо розвитку й прогресу (зовнішня форма кола логотипу)», – ідеться у презентації.

 

У конкурсі взяли участь 94 роботи.

13.07.2016