26 шкільних автобусів закуплено для шкіл області за кошти субвенції з державного бюджету зі залученням коштів з місцевих бюджетів, розповів директор департаменту освіти Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, передає ГК.

 

Автобуси урочисто передали сьогодні, 4 липня, на площі перел ОДА.

 

В Івано-Франківській області понад 13 тис. школярів та 3 тис. педагогічних працівників проживають за межею пішохідної доступності і потребують транспорту для підвезення на роботу.

 

За словами Віктора Кімаковича, зараз в області є три опорні школи, а саме Войнилівська, Рогатинська та Більшівецька, які отримають по три автобуси. Решта районних шкіл отримають по одному шкільному автобусу, гірські ж райони – два.

 

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук розповів, що гарантія від виробника автобусів два роки, або 100 000 к/м пробігу, а фірма, що обслуговуватиме транспорт, розташована в Івано-Франківську.

 

За 2015 рік було закуплено тільки два автобуси для Верховинського та Коломийського районів. Цього ж року, за кошти освітньої субвенції з державного бюджету із залученням коштів місцевих бюджетів закуплено 26 шкільних автобусів. Зокрема 17 одиниць транспорту для загальноосвітніх шкіл, 9 – для опорних шкіл, 3 – для шкіл об’єднаних територіальних громад.

04.07.2016