Відомий фінансист Джордж Сорос повернувся до особистої участі в торгах.

Деякі американські видання повідомили, що він почав скуповувати золото та акції золотодобувних компаній.

 

 

Зокрема видання Houston Chronicle подає, що 85-річний бізнесмен здійснює свої оборудки через власний  фонд Soros Fund Management. Активи під управлінням фонду зараз оцінюються в 30 мільярдів доларів, статки самого бізнесмена – в $ 25 млрд.

 

Характер біржових операцій, здійснюваних Джорджом Соросом, змусив експертів припустити, що він песимістично оцінює найближчі перспективи світової економіки. Тож мільярдер вважає, що золото та акції золотодобувних компаній зростатимуть в ціні в міру того, як інші інвестори теж незабаром почнуть віддавати перевагу саме цьому активу на тлі економічної нестабільності, що раніше відбувалося неодноразово.

 

В коментарі для видання Сорос заявив, що відчуває занепокоєння з приводу уповільнення зростання китайської економіки і можливого впливу цього чинника на світову економіку. Він вважає, що одна з причин такої ситуації в Китаї – «тривалий внутрішній конфлікт в політичному керівництві», через який країна зволікає з проведенням економічних реформ.

 

Видання зазначає, що з початку року ціна на золото виросла на 19%. Також повідомляється, що в першому кварталі Фонд Сороса придбав 19 мільйонів акцій компанії Barrick Gold, які вже принесли компанії $90 млн. Також подається інформація про придбання Соросом одного мільйона акцій компанії Silver Wheaton, які з початку другого кварталу подорожчала на 28%.

 

Нагадаємо, що кілька останніх років Джордж Сорос особисто не брав участі в укладанні угод, дозволивши менеджменту управляти його фондом. Замість торгів відомий бізнесмен зосередився на благодійній, громадської та політичної діяльності. Зокрема, з 2015 року він зофірував понад шість мільйонів доларів на передвиборну кампанію Гілларі Клінтон. 

10.06.2016