Медики переконують, що загрози від диму зі сміттєзвалища для містян немає.

 

Керівник Львівської обласної клінічної лікарні, голова депутатської комісії з питань медицини Михайло Гичка запевняє, що не слід вірити чуткам про небезпеку від диму з Грибовицького сміттєзвалища, що знову палає. Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Хочу спростувати чутки, котрі поширюються в соціальних мережах щодо пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. На даний час загрози життю людей від задимлення немає! Тож панікувати не потрібно», – переконує медик.

 

Михайло Гичка додав, що всі заміри якості повітря на токсичність проводять відповідні служби Львівської міської ради.

 

«Як повідомив керівник Головного управління Держепідемслужби у Львівській області Роман Павлів, спеціалісти лабораторного центру разом з фахівцями Державної екологічної інспекції та комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» Львівської міськради зараз проводять аналізи повітря на території полігону та у довколишніх селах», – повідомив він.

 

«Ще раз хочу підкреслити, що станом на цю годину токсичних речовин, внаслідок пожежі у повітрі немає.  Єдині хто можуть себе дискомфортно почувати, це люди із захворюваннями дихальних шляхів через невеликий брак кисню, та й то лише у випадку, якщо вони знаходяться у безпосередній близкості від місця пожежі – додав головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні.

 

Заступник голови міської комісії з питань ТЕБ та НС Ірина Маруняк заявила, що результати офіційних лабораторних досліджень щодо якості повітря будуть відомі завтра, 9 червня, зранку, передає Дивись.Інфо.

 

«Чи є небезпека для дітей, наразі невідомо. Начебто дітей почали вивозити з міста, але ця інформація не підтверджена, адже немає офіційних лабораторних досліджень. Сьогодні лабораторії будуть брати пробу води та повітря, щоб переконатись чи є небезпека. Завтра зранку будуть результати», – сказала Ірина Маруняк.

08.06.2016