У Бучачі започатковують «Дні Пінзеля».

 

Протягом 3-5 червня у Бучачі на Тернопіллі, де певний час жив і працював Іоан Георг Пінзель, відбудуться «Дні Пінзеля», мета яких - привернути увагу до мистецької спадщини, поширити інформацію про творчість митця, кажуть організатори.

 

«Показати людям де і в яких умовах творив скульптор, в якому духовному середовищі перебували його творіння, якими емоціями вони дихають. Під час проведення «Днів» буде відкрито доступ до всіх архітектурних пам’яток та музеїв Бучача. Кожного дня будуть спеціальні екскурсійні рейси автобусів в село Рукомиш до фігури Святого Онуфрія. До нас запрошуємо науковців, мистецтвознавців та людей, які цікавляться скульптурою, мистецькими пам’ятками, творчістю Пінзеля, щоб вони поділилися інформацією, своїми знаннями. Крім того, кожен день буде завершуватися камерним концертом у костелі Успіння Богородицісеред скульптур Пінзеля», – зазначають організатори.

 

Вони додають, що після виставки робіт митця у Луврі (2012-2013) інтерес до скульптора ущух, але завдяки "Дням Пінзеля" його хочуть відновити.

 

Протягом трьох днів у рамках «Днів Пінзеля» відбуватимуться літературні екскурсії, лекції, дискусії, виставки сучасних скульпторів та концерти духовної музики.

 

Іоан Георг Пінзель – галицький скульптор середини 18 ст., представник пізнього бароко і рококо.

16.05.2016