Військова прокуратура просить умовний термін для екс-директора бронетанкового заводу.

Сьогодні, 13 травня, у Сихівському районному суді відбулося чергове слухання кримінальної справи, в якій колишнього директора державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» звинувачують у розкраданні державних коштів в особливо великих сумах. Військова прокуратура просить дати Олександрові Остапцю умовний термін, сказав прокурор Василь Шимко, пише Zaxid.net.

 

Василь Шимко в обвинувальній промові зазначив щире каяття підозрюваного та його співпрацю із слідством.

 

«Під час судового слідства дещо змінилися обставини – не підтвердилися обставини щодо вчинення Остапцем злочину. Я не можу знати, звідки у нього в квартирі взялось 2 млн грн, я того прокоментувати не можу», – розказав військовий прокурор Василь Шимко.

 

Під час судового розгляду в залі були присутні активісти, які назбирали жменю копійок та кинули ним у військового прокурора під час промови. Василь Шимко не зміг пояснити таких дій людей.

 

Сам обвинувачений Олександр Остапець визнав на суді свою провину та пояснив нестачу 2 млн грн службовою недбалістю.

 

«Це була службова недбалість. Я не міг щось умисно зробити, не міг знати про діяльність ПП "Пацифік-2" через те, що мав дуже багато іншої роботи на заводі. Щиро каюсь, сприяв слідству», – сказав екс-директор заводу.

 

Представник бронетанкового заводу на суді Вавринюк заявив, що Остапець не відшкодував збитків підприємству – 2 млн 32 тис. 18 коп.

 

Як повідомляв Z, розкрадання на бронетанковому заводі виявили 1 жовтня минулого року. Тоді ішлося про те, що Олександра Остапця можуть заґратувати на 12 років.

13.05.2016