Десантники хочуть відкрити військовий хостел.

ГО «Союз ветеранів десанту» виступила з ініціативою відкриття у Львові хостелу для військових та їхніх родин, розповів голова організації Сергій Сень, пише Гал-Інфо.

 

«Ініціатива з’явилася, коли зранку, проводжаючи побратимів, приїхали на вокзал і побачили, що збоку сплять цигани на тлумаках, а біля них - наші бійці зі своїми речами. Вони сказали, що у Львові їм навіть нема де помитися та відпочити. Тому і вирішили взятися за цю проблеми», - сказав Сергій Сень.

 

Він також додав, що дуже багато людей приїздять до Львова, адже тут розміщений військовий госпіталь Західного регіону, тут бійці проходять військово-лікарську комісію, окрім того, є Яворівський полігон.

 

«Нам у міській раді дали перелік приміщень, які є вільними. Однак це все підвали і руїни, куди не поселиш людей. Окрім того, запропоновані будівлі стоять далеко від вокзалу і госпіталю, фактично, на окраїнах Львова. Ми ж розуміємо, що має бути хороша логістична розв’язка. Щоб до госпіталю чи до того ж таки вокзалу можна було б дістатись пішки в разі чого. Скажімо, вночі. Не варто також забувати, що військові, які отримують відпустки, також приїздять до Львова як туристи. Маємо розуміти, що Львів – це місто не лише для туристів з усього світу, але для внутрішніх туристів», - сказав Сергій Сень, додавши, що є ільне приміщення на площі Міцкевича, 6.

 

У «Союз ветеранів десанту» наголошують на тому, що фінансове питання облаштування такого спеціалізованого хостелу не має турбувати міську владу, адже серед членів ГО є достатньо меценатів, які готові вкласти в проект власні кошти та виконати всі роботи.

 

І у регіональному центрі Міноборони, і у військовому шпиталі підтримують ініціативу і вважають, що військовий хостел буде на часі.

12.05.2016