Семерак наказав звільнити керівника Держекоінспекції Івано-Франківщини.

Сьогодні, 4 травня, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак відвідав Національний природний парк «Гуцульщина» у Косівському районі Івано-Франківської області.

 

Під час поїздки міністр оглянув проблемні території НПП «Гуцульщина», де здійснюються незаконні рубки лісів у межах природно-заповідного фонду без отримання відповідних лімітів. Це – численні ледь прикриті пеньки, лисі схили гір у межах парку, а також самовільно захоплені лісові земельні ділянки, здані у приватне користування з порушенням норм законодавства, пишуть Паралелі.

 

За результатами візиту Остап Семерак дав доручення негайно звільнити начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака.

 

«Незаконні вирубки лісів на території Національних природних парків – це ганьба для нашої держави. Так далі бути не може. Ми повинні зупинити це. Складність питання в іншому, численні звернення до Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області та, навіть, до Державної екологічної інспекції України і Державного агентства лісових ресурсів не зупинили хижацького знищення лісів заповідних територій», - зазначив Остап Семерак.

 

Міністр нагадав, що незаконна і неконтрольована вирубка Карпатських лісів може призвести до екологічної катастрофи в регіоні, в результаті якої можуть розпочатися зсуви ґрунту, масові паводки, знищення червонокнижних видів тварин та рослин та створення реально загрозливої ситуації для населення.

 

Як повідомляв Z, громадські активісти Косівщини сподівались від міністра звільнення директора парку «Гуцульщина», який обіймає цю посаду вже 14 років і який, стверджує громада, перетворив парк на «сімейне підприємство».

04.05.2016