SpaceX планує вже 2018 року відправити транспорт на Марс.

На twitter’і приватної американської авіаційно-космічної компанія повідомляється, що мова йде про транспортний космічний корабель Dragon.

 

 

Запуск буде здійснено за допомогою важкої ракети-носія Falcon Heavy, яку SpaceX розробляє на даний час. За словами керівника компанії, мільярдера Ілона Маска, Falcon Heavy стане найпотужнішою в світі ракетою з пусковою силою, еквівалентною 18-и лайнерам Boeing 747.

 

«Falcon Heavy з самого початку розроблялася для відправки в космос людей. Вона відновлює можливість здійснювати пілотовані місії на Місяць або на Марс», – йдеться в повідомленні на сайті SpaceX. Проте 2018 року на Марс заплановано відправити транспортний корабель без людей.

http://www.spacex.com/falcon-heavy

 

Американське космічне агентство NASA повідомило, що допомагатиме SpaceX в здійсненні цієї місії в обмін на отримання «цінної інформації про захід, спуск і посадку на Марс», яку NASA має намір використати для власних польотів на Червону планету.

 

Нагадаємо, що Ілон Маск заснував SpaceX 2002 року, і вже тоді він артикулював свою мету – колонізацію Марса. Він повідомив, що його компанія сподівається вже цього року розповісти про плани відправки людей на Марс в 2025 році.

 

Марс перебуває за 225 млн кілометрів від Землі, і навіть за найсприятливіших обставин політ туди триватиме кілька місяців. З 43 місій на Марс з використанням роботів, зроблених чотирма країнами, лише 18 закінчилися повним успіхом.

28.04.2016