Поліція порушила справу щодо руйнування будинку в центрі міста.

У Львові щодо скандального будівництва на вул. Чайковського, 31 поліція порушила кримінальну справу за ст. 358 ч. 1 щодо підробки історико-містобудівного обґрунтування за підписом керівника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко, повідомив заступник начальника відділу превентивної діяльності Галицького відділу поліції Володимир Кілко, передає Вголос.

 

Також, за словами Володимира Кілка, відкрито кримінальне провадження  за ст. 186 ч. 2 (відкрите заволодіння службовим майном) через знесення невідомими огорожі навколо будівництва.

 

Представник приватного підприємства, яке є одним з трьох власників зруйнованого будинку, заявив, що факт підроблення підпису має встановлювати суд, а зі свого боку підприємство не бачить порушень у будівництві. Натомість забудовник, зазначив його представник, зазнав збитків на 100-150 тис. грн.

 

«Ми не розуміємо, навіщо підробляти підпис Лілії Онищенко і водночас погоджувати документи в Мінкульті. Якщо буде доведено підробку підпису, то є підстава для того, щоб справу було передано до суду і забудовника було оштрафовано та зупинено будівництво», – прокоментував головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

 

Разом з тим, він вважає, що на місці старого будинку на вул. Чайковського, 31, можна вести будівництво, адже стара споруда не мала цінності, оскільки багато разів перебудовувалась.

 

«Цей будинок безліч разів перебудовували. Не дивно, що він не потрапив у розряд пам’яток архітектури і цінної забудови», – заявив Юліан Чаплінський, додавши, що, згідно із законодавством, реконструкцією можна назвати будь-що, якщо збережено будь-який елемент, навіть просто цоколь.

 

Інспектор будівельного нагляду ДАБІ у Львівській області Роман Федів розповів, що, за результатами перевірки, у березні було видано приписи про зупинення робіт і про усунення порушень. Перевірка мала тривати до 28 квітня, проте і так видно, що роботи не припинялись, що може загрожувати забудовнику скасуванням декларації на будівництво.

25.04.2016