З поліції звільнили бійця спецпідрозділу, що користувався символікою «Беркуту».

Керівник управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко звільнив працівника поліції, який використовував у салоні свого автомобіля прикрасу з символікою спецпідрозділу "Беркут" в облямівці російського триколора та георгіївської стрічки.

 

"Наказ про його звільнення я вже підписав. За цим фактом проводимо службове розслідування, висновок якого скеруємо в прокуратуру і СБУ", – повідомив Крищенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Зі слів голови столичної поліції випливає, що "силовик" раніше відбув службу у зоні АТО.

 

"Для мене незбагненна ситуація, коли людина, що була в [зоні] АТО, використовує символіку окупанта. Сьогодні мені не важливо, що думав цей чоловік, ідучи на такий вчинок, важливо, що своїм вчинком він кинув тінь на всіх своїх побратимів-поліцейських, на весь гарнізон київської поліції. Одна людина одним вчинком може перекреслити місяці роботи величезного колективу. Тому, певен, йому не місце в поліції", – прокоментував Крищенко. Напередодні активісти опублікували у мережі відеоролик з автомобілем працівника поліції, в якій висів значок "Беркуту" з російським прапором і георгіївською стрічкою.

 

25.04.2016