СБУ перевірить радника Насалика на співпрацю з сепаратистами.

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман виключає призначення Юрія Зюкова на посаду заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України у випадку, якщо підтвердиться інформація про його причетність до співпраці з терористичними організаціями "ЛНР/ДНР".

 

Про це Гройсман сказав під час "години запитань до уряду" у Верховній Раді, інформує УНІАН.

 

"Якщо те, що було сказано, підтвердиться, ця людина не працюватиме в уряді. Я звертаюся до Служби безпеки для перевірки наданої інформації. В разі її підтвердження, прошу вжити всіх заходів", – заяви Гройсман.

 

Міністр енергетики Ігор Насалик також наголосив, що якщо інформація про причетність Зюкова до діяльності терористичних організацій "ЛНР/ДНР" підтвердиться, то "він має сидіти у в`язниці". "Це робота Служби безпеки України", – сказав Насалик.

 

Міністр звернув увагу, що при відомстві є громадська рада, яка складається з представників різних галузей: вугільної промисловості, газової, енергетичної. "Якщо ця рада подала пропозицію щодо цієї людини на посаду радника, я не можу до неї не дослухатися", – сказав Насалик.

 

Юрія Зюкова підозрюють у бізнесових інтересах на Донбасі. Також у соцмережах поширюють інформацію, що він належав до "уряду" сепаратистських рухів. Зюков у 2014-2015 роках був заступником міністра енергетики. Сам Насалик неодноразово відвідував Донбас після початку російської інтервенції. Стверджує, що з гуманітарною метою.

 

22.04.2016