США відправили першу партію зрідженого газу до Європу.

Американський танкер Creole Spirit, який відплив з луїзіанського порту Сабіна-Пасс, перебуває на шляху до Португалії, куди повинен прибути наприкінці квітня – повідомила газета The Wall Street Journal.

 

 

Як припускають експерти, поставки палива можуть вчинити відчутний вплив на європейський ринок енергоносіїв. Передовсім можна очікувати падіння ціни на російський газ. Експерти припускають, що російський «Газпром» може знизити ціну на газ майже вдвічі.

 

«Це початок цінової війни між виробниками зрідженого природного газу і газу, що подається газогонами», – заявив один з керівників фінансового конгломерату Société Générale Тьєррі Бро, коментуючи майбутнє надходження американського газу до Європи.

 

За даними The Wall Street Journal, газ, який перебуває на борту танкера Creole Spirit, придбаний португальською газовою та енергетичною компанією Galp Energia.

 

Вперше Сполучені Штати продали в іншу країну газ, видобутий на своєму південному узбережжі, в лютому 2016 року – до Бразилії. Цьому передувала багаторічна підготовча робота енергетичної компанії Cheniere Energy. Надалі передбачаються поставки газу в азійські країни. Видання повідомля також, що Cheniere підписала багаторічні контракти з низкою європейських газопереробних підприємств, включно з британською BG Group, яку раніше перекупили нідерландська Royal Dutch Shell PLC та іспанська Gas Natural.

22.04.2016