Бойовики захопили в полон представника місії ООН.

Проросійські збройні формування захопили в полон співробітника Організації Об'єднаних Націй.

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті представництва ООН в Україні.

 

"Організація Об'єднаних Націй глибоко стурбована тим, що один із співробітників ООН утримується в Донецьку. Згідно з наявною інформацією, з полоненим добре поводяться. ООН мобілізувала всі ресурси для забезпечення негайного та безумовного звільнення свого співробітника", – ідеться у повідомленні.

 

ООН закликала всі сторони, а також журналістів "проявити повагу до співробітника організації та членів його родини у непростій ситуації, що склалася навколо його звільнення".

 

За словами представника України у гуманітарній підгрупі "мінської" групи Ірини Геращенко, ідеться про викрадення громадянина України, що був співробітником моніторингової місії ООН. Його полонили ще 8 квітня в Донецьку.

 

"Всі ці дні міжнародні гуманітарні місії, СБУ, МЗС, мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, залучали всі можливі непублічні зусилля задля звільнення українця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, він залишається у підвалі. І до нього не допускають представників міжнародних місій – ані МКЧХ, ані ООН, ані ОБСЄ", – поінформувала пані Ірина на своїй сторінці у Facebook.

 

Геращенко закликала всі міжнародні організації і інститути звернути особливу увагу на ситуацію з заручниками. "Цей гучний випадок – яскраве свідчення, що насправді відбувається з захопленням і утриманням заручників, і як важко йдуть переговори з ОРДЛО, і як обмежені можливості України, якщо світ не стане поряд з нами з вимогою – звільнити всіх", – додала парламентер.

 

13.04.2016